Stiu din reactiile primite de la cititorii “simplutz”ca un asemenea meniu e de folos in organizarea acestui capitol atat de necesar numit: “Ce oare mai gatesc eu azi, maine….?” Si chiar daca putina lume are timpul necesar sa pregateasca 2 feluri complete pe zi pentru toata familia, oricine poate gasi o sursa de inspiratie si o lista de cumparaturi echilibrata si completa din care sa aleaga pentru una, doua sau mai multe mese gustoase si sanatoase. Pofta buna …si ne revedem dupa vacanta!
Costuri MENIU SAPTAMANAL 2
Produs | Cantitate | Cost min | Cost max | |||
Ardei | 300 gr. (2 buc) | 2 | 3 | |||
Ardei copt la borcan | 100 gr. (1 buc) | 2 | 3 | |||
Branza de vaci | 250 gr | 4 | 5 | |||
Carnata afumat (mezel) | 200 gr | 12 | 16 | |||
Cartofi | 2,5 kg | 4 | 6 | |||
Cascaval | 250 gr | 12 | 16 | |||
Ceapa | 1,2 kg (7 buc) | 2 | 3 | |||
Ciuperci | 750 gr | 6 | 8 | |||
Conopida | 3 kg (4 buc) | 12 | 20 | |||
Dovlecei | 2,5 kg (5 buc) | 6 | 9 | |||
Faina | 500 gr | 2 | 5 | |||
Fasole boabe | 400 gr | 5 | 8 | |||
Fasole verde | 400 gr | 2 | 4 | |||
Iaurt | 300 gr (2 borcane) | 3 | 4 | |||
Lamai | 2 buc (250 gr) | 2 | 3 | |||
Lapte | 200 ml | 1 | 2 | |||
Linte verde uscata | 200 gr | 2 | 4 | |||
Masline | 100 gr | 2 | 3 | |||
Mozarella | 125 gr | 4 | 6 | |||
Orez | 250 gr | 1 | 4 | |||
Oua | 4 buc | 3 | 4 | |||
Paine | 2 kg (4 buc) | 8 | 16 | |||
Parmezan | 150 gr (alta branza tare) | 12 | 24 | |||
Piept de curcan | 600 gr | 20 | 25 | |||
Piept de pui | 1.6 kg | 25 | 32 | |||
Radichio | 250 gr (1 buc) | 3 | 5 | |||
Rosii | 800 gr (4 buc) | 3 | 4 | |||
Rosii cherry | 1 kg | 10 | 16 | |||
Rucola | 100 gr (O punga) | 6 | 7 | |||
Salata verde | 750 gr (3 buc) | 6 | 9 | |||
Seminte | 200 gr (pin, floarea soarelui, dovleac) | 6 | 24 | |||
Sfecla | 400 gr (2 buc) | 1 | 2 | |||
Smantana dulce | 300 ml | 6 | 7 | |||
Smantana fermentata | 250 ml | 3 | 4 | |||
Spanac congelat | 450 gr | 6 | 7 | |||
Spanac verde | 250 gr (2 pungi baby) | 10 | 14 | |||
Telemea | 300 gr | 8 | 12 | |||
Unt | 120 gr (1/2 pachet) | 3 | 5 | |||
Usturoi | 1 capatana | 1 | 2 | |||
Vinete | 1 kg (2 buc) | 2 | 3 | |||
TOTAL Min. 301
Sa aveti in casa : |
Max. 469 | |||||
Condimente uscate | (oregano, busuioc, chimion, etc) 4 plicuri | 8 | 14 | |||
Cuburi de legume | 1 cutie | 8 | 10 | |||
Muraturi | Un borcan | 8 | 12 | |||
Otet balsamic | O sticla | 14 | 20 | |||
Mustar de Dijon | Un borcan | 5 | 8 | |||
Sos de soia | O sticla | 6 | 14 | |||
Ulei | O sticla | 5 | 8 | |||
Ulei de masline | O sticla | 22 | 36 | |||
Verdeata | 2 legaturi | 2 | 4 | |||
sare piper | 100 gr | 4 | 8 | |||
TOTAL Min. 82 Max. 134
Costurile si cantitatile sunt pentru 4 persoane. La fel ca si marea majoritate a retetelor din meniu.