Tigaie picanta cu curcan si fasole

tigaie picanta cu fasole photo

4 portii

600 gr piept de curcan taiat cubulete
200 gr carnat afumat taiat feliute
400 gr fasole boabe fiarta in apa cu sare (o conserva mare)
2 linguri faina
100 ml vin rosu
Un catel de usturoi
O mana de frunze de patrunjel tocate
Sare, piper, boia iute
1 lingurita de pudra de curry
2 linguri ulei
Intr-un bol se amesteca faina cu pudra de curry, sare, piper si boia. Cubuletele de curcan se dau prin acest amestec si apoi se scutura de faina in exces. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se rumenesc bucatile de curcan timp de 1 -2 minute pe toate partile (nu puneti intr-o tura decat cate incap fara sa se suprapuna. In felul acesta se vor rumeni egal). Dupa ce curcanul s-a rumenit se adauga carnatul si se amesteca vioi pentru 1 – 2 minute. Apoi turnati vinul rosu si amestecati. In felul acesta toate bucatelele prinse de fundul tigaii se vor desprinde si vor concura la formarea sosului. Lasati sa clocoteasca 2 – 3 minute, adaugati ursturoiul pisat si mai lasati inca 5 minute. Daca sosul scade prea tare adaugati 50 ml din apa in care a fiert fasolea. Puneti boabele de fasole, amestecati de 2 – 3 ori si adaugati verdeata. Dregeti de sare si piper daca e cazul. Se poate servi cu piure de cartofi si ceva murat.

Advertisements

One thought on “Tigaie picanta cu curcan si fasole

  1. Pingback: Meniu Saptamanal 2 | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s