Tiramisu

Tiramisu photo

1 pachet (50 gr) praf de frisca (sau 200 ml smantana pentru frisca)
1 kg branza mascarpone
6 galbenusuri
20 ml esenta de vanilie
4 pliculete zahar vanilinat
250 gr zahar tos
800 gr piscoturi
2 l cafea (slabă) + 50 ml cognac
100 gr cacao

Se amesteca galbenusurile, zaharul tos si cel vanilinat, esenta de vanilie si se freaca cu telul putin. Se lasa 10 min sa se odihneasca, apoi se freaca din nou. Se repeta operatia. Apoi se adauga toata cantitatea de mascarpone si se amesteca (de data asta cu mixerul) pana incepe sa se lege (cam ca la albusuri). Se adauga praful de frisca (sau smantana) si se mai amesteca 5 minute.Se da la rece pana se aseaza primul strat de piscoturi. Piscoturile se inmoaie in cafea cca 3 – 4 secunde si se aseaza in tava intr-un singur strat. Se întinde ½ din cantitatea de crema. Se repeta procedeul cu inca un strat de piscoturi si un strat de crema.
Se lasa la frigider timp de 24 de ore. Se serveste pudrata cu cacao.

Advertisements

One thought on “Tiramisu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s