Piept de pui “Diana” cu piure de conopida

piept de pui Diana photo

2 portii

4 felii de piept de pui (cca 7-8 mm grosime)
4 ciuperci champignon feliate
O ceapa rosie mica, feliata
O lingura de unt
O lingura de faina integrala
O lingurita de mustar de Dijon
50 ml cognac
100 ml supa de pui (sau apa)
Sare, piper, boia, cimbru uscat
O lingura de ulei
200 ml smanatana dulce (15% grasime)
O jumatate de conopida medie (cca 400 gr)
2 cartofi medii (cca 400 gr)
25 gr parmezan ras
O mana de patrunjel proaspat tocat

Pieptul de pui se asezoneaza cu sare , piper si boia, se da prin faina, se scutura de faina in exces si se pune la prajit in ulei cca 2 – 3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie. In lichidul ramas se pune untul si ceapa la calit timp de 1 – 2 minute. Se adauga apoi ciupercile si se mai lasa alte 2 minute la foc iute. Se pune supa si se lasa pe foc pana lichidul scade la jumatate. Se asezoneaza. Se adauga pieptii de pui si cognacul (Daca aveti experienta il puteti flamba. Astfel alcoolul se va evapora mai rapid). Dupa cca 2 -3 minute se da focul mic si se adauga 100 ml. smantana si mustarul. Se lasa sa dea 2 – 3 clocote, se stinge focul si se presara patrunjelul.

Pentru piureul de conopida (“veloute” in bucataria franceza) se spala conopida, se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete. Se fierb cca 12 – 15 minute, se scurg de majoritatea lichidului si se pasireaza pana devin o crema moale. Se adauga 100 ml. smantana, un praf de cimbru si parmezanul.

Advertisements

2 thoughts on “Piept de pui “Diana” cu piure de conopida

  1. Pingback: Piept de pui cu sos de lamaie si broccoli copt | simplutz

  2. Pingback: Meniu Saptamanal 2 | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s