Risotto de cartofi

Risotto de cartofi photo

Un excelent fel din cartofi, la fel de bun atat ca mancare in sine cat si ca si garnitura. Denumirea vine de la procedeul specific gatirii orezului cu lichid adaugat pe masura ce acesta se absoarbe in mancare. 

4 portii

8 cartofi
250 gr ciuperci
100 gr parmezan
O ceapa
100 gr spanac tanar
O mana de patrunjel tocat
300 ml supa de legume
Un cub de unt
Sare, piper

Se curata ceapa si se caleste in unt timp de 1 – 2 minute. Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete, se amesteca bine, se adauga un polonic de supa si se lasa sa fiarba la foc mic. Pe masura ce zeama scade se mai adauga supa si se amesteca. Dupa circa 10 minute se adauga ciupercile feliate. Cand acestea s-au inmuiat se adauga si spanacul. Se asezoneaza si se mai lasa pe foc cateva minute. Se stinge focul, se adauga parmezanul ras si se amesteca. La servire se presara patrunjelul tocat.

Advertisements

One thought on “Risotto de cartofi

  1. Pingback: Meniu Saptamanal 2 | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s