Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure photo

Ingrediente (pentru forma cu baza detasabila cu diametrul de 20 cm):

Blat
Unt topit – 75 gr
Biscuiti faramitati (Petit Beurre sau digestivi) – 225 gr

Umplutura
Mascarpone – 350 gr
3 oua, separate galbenusurile de albusuri
Sucul si coaja rasa de la 1 ½ lamaie
Gelatina – 15 gr
4 linguri de cognac
Zahar – 175 gr
Esenta de vanilie – o lingurita

Toping
100 gr Afine (sau alte fructe de padure) plus 1 lingura zahar
O lingurita amidon alimentar

Blatul de biscuiti
Se amesteca untul topit si biscuitii macinati si se preseaza pe fundul formei cu blatul detasabil, tapetata in prealabil cu hartie pergament. Se pune la frigider sa se intareasca.

Umplutura
Se bate branza intr-un castron pana se inmoaie putin, apoi se incorporeaza batand, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. La final se adauga sucul si coaja rasa de lamaie. Se toarna cognacul intr-un castron si se presara gelatina deasupra. Se lasa sa stea 2 min. apoi se dizolva deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic. Dupa ce s-a dizolvat se amesteca cu grija in compozitia cu branza.
Se bat albusurile spuma tare şi se incorporeaza treptat si cu grija in compozitie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se lasa la frigider pana se intareste.

Topingul
După scoaterea tortului pe o farfurie, se amestecă la foc mic afinele cu zaharul şi amidonul, pana se ingroasa si se toarna deasupra.

Advertisements

One thought on “Cheesecake cu fructe de padure

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s