“Parmigiana” de vinete

Parmigiana de vinete photo

O mancare de sezon, bogata si savuroasa pe care am adaptat-o de pe un blog pe care il urmaresc cu interes. Istoria retetei cat si varianta ei traditionala le gasiti aici.  

4 portii:

2 vinete mari
4-5 rosii coapte
250 gr de mozzarella
100 gr de parmezan ras
½ ceapa mica
30 gr de faina
4 oua
frunze de busuioc proaspat
un catel de usturoi
100 ml ulei (de arahide daca aveti)
50 ml ulei de masline
sare, piper

Se curata vinetele si se taie felii, nu mai groase de 5 mm.  Se aseaza in straturi,  intr-o strecuratoare, fiecare strat presarat cu sare si se lasa la scurs, apoi se spala (altfel sunt prea sarate) si se storc usor.
Se amesteca rosiile, taiate cubulete, usturoiul si uleiul de masline intr-un blender. Se adauga sare si piper si se pun pe foc, in jur de 20 de minute,  pana cand sosul incepe sa scada.
Feliile de vinete se trec prin faina si ou si se prajesc. Se scot si se aseaza pe un platou cu hartie de bucatarie ca sa se absoarba uleiul.
Se incalzeste cuptorul la 180-200 de grade. Intr-o tava termorezistenta dreptunghiulara, se pune sos de rosii, apoi un strat de vinete, mozzarella taiata bucatele, parmezan ras si frunze de busuioc. Se continua straturile, ultimul fiind cel cu mozzarella si parmezan. Se pune tava in cuptor si se coace in jur de o jumatate de ora, pana cand parmigiana se rumeneste bine si se formează o crusta.  Se presara frunze de busuoic proaspete deasupra si se serveste calda, ca aperitiv, felul intai, felul doi…cum va place! E delicioasa si rece, a doua zi. Multumesc Mirela!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s