Orez cu spanac

Orez cu spanac photo

4 portii 

250 orez (2 plicuri)
700 ml apa cu sare
O ceapa mica tocata
250 gr spanac (congelat)
100 ml smantana lichida
100 ml lapte
25 gr parmezan (optional)
Sare, piper, nucsoara
O lingura de ulei

Orezul se pune la fiert  in apa cu sare (dupa indicatiile de pe ambalaj). Ceapa se caleste in ulei 2 – 4 minute (sa devina sticloasa) apoi se adauga spanacul ( nu trebuie sa il decongelati inainte). Cand spanacul s-a inmuiat se adauga smantana lichida, 50 ml lapte si se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba. Se adauga orezul fiert, se amesteca si se gusta de sare si piper. Daca vi se pare prea vascos mai puteti adauga lapte. Se stinge focul, si se amestca in orezul cu spanac parmezanul (optional).

Advertisements

One thought on “Orez cu spanac

  1. Pingback: Meniu Saptamanal 2 | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s