Placinta irlandeza cu pui si spanac

Placinta irlandeza cu pui si spanac photo

4 portii 

4 cartofi medii
Un cub de unt
100 ml lapte
O jumatate de ceapa rosie tocata
400 gr piept de pui
200 gr baby spanac
100 gr de telemea rasa
250 gr branza de vaci
2 linguri de smantana
O lingurita de mustar de Dijon
O legatura de patrunjel tocat
O mana de chives (cozi de ceapa verde)
O lingura de ulei de masline
O lingura de sos worchester
Sare, piper

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu putina sare. Se spumuieste si se lasa la foc mic pentru cca 10 minute. Se acopera si se lasa la racit. Ceapa rosie se pune la calit in ulei de masline iar dupa doua minute se adauga spanacul. Se lasa la foc mic pana se inmoaie si dispare zeama. Ceapa verde se toaca si o parte se retine pentru ornat. Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu unt si lapte.
Se amesteca intr-un bol carnea de pui tocata cu spanacul, branza de vaci, telemeaua, ceapa verde, patrunjelul, smantana, mustarul, sosul worchester si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt se intinde compozitia de carne si se niveleaza apoi se acopera cu piureul de cartofi .Se da la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca 30 de minute (sau pana cand placinta e rumenita). Se scoate preparatul din cuptor si se presara ceapa verde de decor.

Advertisements

One thought on “Placinta irlandeza cu pui si spanac

  1. Pingback: Meniu Saptamanal 2 | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s