Ciuperci marinate cu sos de tahini

Ciuperci marinate cu sos de tahini photo

Un starter simplu si savuros. ( Poate constitui si o garnitura  interesanta…)

4 portii

350 gr ciuperci
250 gr  mazare (congelata)
120 ml iaurt
75 gr miez de nuca
35 gr tahini (pasta de seminte de susan)
75 ml Ulei de masline
O lingura de otet de vin alb
O lingura de miere
Zeama de la 2 lamai medii
½ lg chimion macinat
Sare, piper
O lingura de patrunjel tocat
Cate o lingurita de oregano si marar uscate

Ciupercile se sterg cu un prosop uscat, se feliaza si se pun la marinat intr-un bol cu uleiul, otetul, mierea, jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, ½ lingurita de sare, putin piper, oregano si marar. Se amesteca bine si se lasa cel putin o ora. Sosul de tahini se face amestecand iaurtul cu tahini, restul de zeama de lamaie, chimionul, cca ½ lingurita de sare si putin piper. Mazarea se pune la fiert in apa cu sare (cca 3 minute) apoi se scoate si se lasa la scurs. Nuca se taie marunt si se pune la prajit intr-o tigaie (fara ulei) pana prinde culoare aramie apoi se amesteca cu ciupercile marinate si mazarea. Deasupra se presara patrunjel tocat si totul se serveste alaturi de sosul de iaurt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s