Carnaciori murati

carnaciori murati photo

Am intalnit reteta asta la Praga. Maestrii ai carnatariei cehii gatesc acesti carnaciori murati la gratar sau tigaie sau ii lasa pur si simpli asa aperitiv. Sunt ca produsele 2 in 1….

Pentru 2 borcane de 800 ml

4 fire de carnati (luati de care va plac cu conditia sa fie fierti sau afumati)
– eu am pus carnati cu sunca –
Pentru lichidul de marinat
2 cani apa
2 cani otet de vin
1 lingura de sare grunjoasa.

Carnatii se taie in bucati cam de 5 cm si se aseaza in borcane sterilizate. (Borcanele se sterilizeaza cel mai simplu, dupa ce au fost spalate in prealabil,  in cuptorul incins la 80 de grade timp de o ora). Apa se pune la fiert cu otetul si sarea si dupa ce da in clocot se ia de pe foc si se toarna peste carnati in borcane. Borcanele se inchid ermetic si se pun cateva minute cu capul in jos, apoi se randuiesc la loc racoros. Carnatii sunt murati dupa cca 1 saptamana.

Asta e reteta de baza. Dupa gust se pot adauga in borcan legume, hrean, etc. iar in marinata condimente (cimbru, marar, boabe de mustar, etc.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s