Pui Shanghai

pui shanghai photo
Desi seamana cu snitelele copilariei acest mod de a face puiul are cel putin 2 avantaje in fata clasicelor snitele. Este mai aromat, mai simplu si mai rapid de facut pentru ca puiul este dat o singura data prin amestecul de ou si ingrediente si nu se plimba prin multe farfurii cu fainuri, oua si pesmete.

Am gasit mai multe combinatii ale amestecului de ou. Urmatoarea este cea care ne place acasa cel mai mult:

Pentru cca 4 portii:

600 gr piept de pui taiat fasii de cca 1 cm pe lungime
2 oua
2 linguri faina
Un catel de usturoi
O lingura de mustar
O lingurita de sos de soia
O lingura de lapte sau smantana
O mana de frunze de patrunjel tocate
Sare, piper
Ulei

Din oua, faina, usturoiul tocat marunt, sosul de soia, mustar si patrunjel se amesteca un sos care trebuie sa aibe aprox. consistenta amestecului pentru clatite (ca un fel de smantana mai subtire). Puteti subtia cu lapte sau smantana ingredientele pana ajungeti la consistenta dorita.

Se da puiul asezonat prin acest amestec si se prajeste in ulei incins cate 2 – 3 minute pe o parte.
Se scoate pe servet pentru a lasa excesul de ulei.

Advertisements

2 thoughts on “Pui Shanghai

  1. Pingback: Sos Tzatziki | simplutz

  2. Pingback: Conopida pane la cuptor | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s