Sos de piper verde

Sos de piper verde photo

Un sos savuros ce merge bine in primul rand alaturi de carne de vita dar merita incercat si in alte combinatii.

150 ml vin alb sec
10 ml coniac
200 ml smântână dulce
1 lingurită mustar
1 lingură de boabe de piper verde
sare si piper

Daca faceti acest sos pentru a acompania un steak de vita atunci musai trebuie sa-l faceti in tigaia in care ati prajit carnea. Dupa ce ati scos bucata de carne adaugati in tigaie vinul si racaiti cu o spatula ca sa dezlipiti toate bucatelele ramase pe fundul vasului. Adaugati apoi coniacul, mustarul si smantana. Cand au dat in clocot adaugati boabele de piper (daca nu aveti in saramură, puneti boabe uscate la inmuiat in apa, cu 15 min.inainte de folosire) si lasati sa fiarba cateva minute pana sosul capata consistenta. Dregeti de sare si piper.
Daca sosul nu e legat de vreo friptura atunci il puteti face amestecand ingredientele intr-un vas, la foc mic tot in ordinea de mai sus. Daca va place mai consistent puteti adauga (inaintea boabelor de piper) putina faina, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Daca totusi s-au facut si va deranjeaza puteti strecura sosul printr-o sita. Il puneti apoi inapoi in vas si adaugati piperul verde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s