Tocanita de ciuperci cu loboda

Tocanita de ciuperci cu loboda photo

Denumita si spanacul francezului loboda e indeobste cunoscuta la noi pentru ciorbele sau placintele in care se foloseste. Eu am combinat-o intr-o alta varianta. Si face fata cu brio. De asemenea am folosit coriandru proaspat (in mare voga in ultima vreme in bucataria internationala). Pot sa va spun ca aduce o nota proaspata si interesanta mancarurilor traditionale. Merita incercat!

4 portii

500 gr. ciuperci champion
200 ml smantana
1 legatura de ceapa verde
2 catei usturoi (sau 2 fire de usturoi verde)
1 lg de ulei
O cana de loboda (curatata si spalata)
Sare, piper
O mana de coriandru proaspat tocat

Ceapa, ciupercile si usturoiul se curata, spala si se toaca. Ceapa si usturoiul marunt, ciupercile mai mare. Se incinge uleiul in tigaie si se pune ceapa. Dupa 3 minute se adauga ciupercile si usturoiul si se mai lasa 4 minute. Se adauga loboda taiata marunt si se condimenteaza. Se lasa sa fiarba inca cca 5 minute. Cand lichidul din vas a scazut aproape in totalitate se da focul mic si se adauga smantana dulce. Se asezoneaza dupa gust si se mai lasa sa dea cateva clocote. La servire se decoreaza cu coriandru tocat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s