Supa de hribi

Supa de hribi photo

Bunica mea a fost in ultima parte a vietii calugarita la o manastire de langa Targoviste. Imi amintesc si acum gustul zilelor in care ne gatea supa sau tocana de hribi. E greu sa regasesti in zilele acestea gustul si mireasma hribilor salbatici. Cei mai apropiati am descoperit a fi cei uscati. Asa ca va poftesc la o reteta de post, pe cat de simpla pe atat de satisfacatoare… 

3 -4 portii

40 gr hribi uscati
2 morcovi
O ceapa
100 gr paste (tagliatelle, fidea, etc.)
Frunzulite de cimbru
Sare, piper
Patrunjel tocat

Hribii se clatesc de impuritati si se pun intr-un bol cu apa calduta pentru cca o jumatate de ora. Se curata ceapa dar se lasa intreaga. Se curata morcovii si se taie rondele. Se pun legumele la fiert in cca 1,5 l de apa rece. Dupa ce au fiert cca 10 minute se adauga hribii si apa in care au stat. Se drege supa de sare si piper, se adauga frunzulite de cimbru si patrunjel uscat si se mai lasa la fiert cca 5 minute. Apoi se adauga la supa pastele si se fierb cu un minut mai putin decat scrie pe pachet. Se acopera oala si se stinge focul. Daca nu sunteti prea habotnici cu postul puteti adauga o lingura de smantana. Foarte multumitor si sanatos…

Advertisements

One thought on “Supa de hribi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s