Eclere aperitiv cu pasta de branza si pasta de ton

Eclere aperitiv photo

Aperitive simple si savuroase.

O cana de lapte (sau apa)
4 oua
125 gr faina
125 gr unt sau (100 ml ulei)
250 gr branza de vaci
100 gr banza telemea
2 cepe verzi tocate
O lingura de maioneza
O conserva de ton
O lingura de unt
O lingurita de mustar
Zeama de lamaie
Sare, piper

Aluatul eclerelor se face in acelasi mod ca la reteta de rulada cu cascaval. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se fac (cu o lingura sau un pos) gramajoare din aluat (care se pot unge pe deasupra cu ou batut) . Se dau la cuptorul incins timp de 20 – 25 de minute (pana se rumenesc usor). Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute!. Cand s-au copt se scot si se lasa la racit. Apoi se cresteaza pe mijloc si se umplu dupa dorinta. Pasta de branza o puteti face dupa gust cu diverse tipuri de banza si mirodenii (eu am facut-o ca in reteta de rosii umplute cu pasta de branza). Pentru pasta de peste se scurge o conserva de ton (de preferinta in suc propriu) si se amesteca cu o lingura de unt, o lingurita de mustar, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Pofta buna si An nou fericit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s