Pastrav la gratar cu salata si dressing de ierburi

Pastrav la gratar cu salata si dressing de ierburi  photo

Bine ne-am regasit! A fost o vacanta binemeritata si linistita. Sper ca si a voastra a tuturor a fost (sau va fi) la fel. Oricum zilele lungi si calde de vara m-au inspirat sa imi fac viata in bucatarie cat mai simpla dar gustoasa si sanatoasa. Iata una din ideile de sezon: 

Pentru 2 persoane

2 buc. file de pastrav (puteti folosi orice alt peste)
Salata:
O mana de frunze de rucola
O mana de salata iceberg tocata
Un morcov ras
8 rosii cherry taiate in jumatati
Dressing:
100 ml ulei de masline
Zeama de la o jumatate de lamaie
O mana de frunze de patrunjel tocate
O mana de frunze de salvie si busuioc tocate
Cateva frunze de menta tocate
Un fir de ceapa verde tocat
Un catel de usturoi
Sare, piper

Pestele se asezoneaza si se pune la prajit (pe gratar sau in tigaie) uns cu foarte putin ulei. Se lasa cca 5 minute pe partea cu piele si 2 minute pe cealalta. (Daca aveti file de peste fara piele lasati-l – in functie de grosime – intre 2 si 4 minute pe o parte). Intre timp se toaca / taie / rad legumele si verdeata si se pun intr-un bol. Intr-un blender se mixeaza toate ingredientele pentru dressing si se asezoneaza dupa gust. Jumatate din cantitate se amesteca in bol cu legumele si verdeata. Apoi se aseaza salata pe farfurii, alaturi de peste. Peste peste se picura dressing si se rasfira ceapa tocata. Simpu si bun!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s