Sandwich in lipie

sandwich in lipie photo

Combinatiile de umplere a lipiei pot diferi dupa gust. Mai jos va prezint o formula echilibrata si gustoasa. Oricare ar fi insa combinatia, cascavalul ras este indispensabil pentru ca sa lege sandwichul. 

4 portii

4 lipii
200 gr cascaval ras
1 dovlecel mic ras
150 gr sunca taiata cubulete (optional)
2 cepe verzi tocate
100 gr rosii uscate tocate
Un ardei iute curatat de seminte si tocat
10 gr unt
Sare, Piper

Ceapa (si sunca) se pun la calit in unt pentru 3 minute. Se scot, se racoresc si se amesteca intr-un bol cu cascavalul, dovlecelul, rosiile si ardeiul iute. Se asezoneaza. Cu acest amestec se umple jumatate de lipie, apoi se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza usor.
Pe un gratar (de aragaz) incins se pune cate o lipie si se lasa la foc mare cate 1 minut pe o parte (pana capata dungile acelea savuroase).
Se scot pe un fund de lemn si se taie in jumatati dupa ce s-au racorit. Merg bine cu salata.

Advertisements

One thought on “Sandwich in lipie

  1. Pingback: Sandwichiuri de vinete la cuptor | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s