Supa de iarna cu legume

Supa de iarna cu legume photo

Englezii o denumesc « chowder soup ». Exista nenumarate retete care includ carne sau alte « leftovers ». Dar oricare ar fi reteta supei, nelipsite sunt boabele de porumb si lactatele. Varianta de mai jos e vegetariana…. 

4 portii

Un dovlecel mediu
Un cartof mare
Un morcov
O ceapa alba
O conserva mica de boabe de porumb
200 ml de smantana dulce
Un pumn de verdeata (tarhon, patrunjel) tocata
O lingura cu varf de semnite de chimion
Sare, piper
Ulei

Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovul si cartoful se curata si se taie cubulete. Dovlecelul se spala si se taie cubulete. Ceapa se pune la calit in putin ulei. Dupa un minut se adauga morcovul. Se mai lasa cca 2 minute apoi se adauga dovlecelul si se amesteca bine. Se pun in vas 2 cani de apa si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa cca 10 de minute la fiert apoi se adauga cartoful si chimionul. Dup cca 15 minute se adauga porumbul si se lasa sa dea un clocot. Apoi se mixeaza cam o treime din supa (asta ca sa ramana si bucati mai mari pentru gust). Se adauga smantana lichida si verdeata si se mai lasa sa dea 2 – 3 clocote. E o supa satioasa si buna si asa la temperatura camerei. Deasupra am pus 2 lingurite de smantana fermentata si bucati de cubulete de cascaval.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s