Canape’s cu friptura si topping de mere cu sfecla

Canape''s cu friptura si topping de mere cu sfecla photo

Puteti folosi acest topping (un fel de chutney autohton) pentru orice fel de carne aveti. Eu l-am pus peste felii subtiri de friptura puse pe paine integrala unsa cu putina crema tartinabila de branza de capra. (Nu luati in seama randul intermediar din poza: e aperitivul din postarea precedenta….)

Topping pentru friptura

O ceapa rosie tocata
O sfecla medie curatat de coaja si data pe razatoare
Un mar curatat si dat pe razatoare
O lingura de amestec “5 condimente”
½  lingurita de nucsoara macinata
O lingura de ghimbir murat tocat
O lingura de zahar
O lingura de miere
50 ml otet balsamic
Putin ulei
100 ml apa
Sare, piper

Ceapa si sfecla se pun la calit cateva minute in putin ulei. Se adauga marul si celelalte condimente si se lasa la foc mic sa se inmoaie bine cel putin o ora. Daca zeama scade prea tare mai puteti adauga apa. (daca nu aveti “ 5 condimente” puteti inlocui cu condimente aromate: scortisoara, anason, cuisoare…etc, iar daca nu ati gasit ghimbir murat e foarte bun si cel proaspat)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s