Sos cu tarhon pentru carne de vita

Sos pentru carne de vita photo

Daca va hotarati sa puneti carne la facut luati in considerare si faptul ca, puteti obtine si un sos delicios cu doar cateva ingrediente in plus. Eu am folosit acest sos alaturi de un chateaubriand din muschi de vita. Super….

– cantitatile sunt pentru cca 600 gr de carne –

O lingura de unt
O lingura de ulei
Sare, piper
O ceapa mica
½ cana de vin rosu
½ cana supa de vita
2 lingurite de tarhon

De regula carnea de vita se prajeste intai in tigaie si abia apoi se baga la cuptor.
Sosul se poate face si cu zeama lasata de carne in conditiile in care alegeti sa o gatiti exclusiv in cuptor.

Se pune carnea asezonata bine in tigaie si se tine cateva minute pe fiecare parte. Apoi se muta intr-o tava si se da la cuptor. Pentru cantitatea de mai sus e nevoie de  cca 20 de minute la 180 de grade. Se scoate carnea si se tine acoperita pana la realizarea sosului.
Sucul din tava se transfera intr-o craticioara si se adauga ceapa taiata fin. Cand ceapa a devenit translucida se adauga vinul si supa. Se lasa la foc moderat pana scade la jumatate. Se strecoara, se pune inapoi pe foc, se adauga untul, se asezoneaza si se presara tarhonul. Se mai da un clocot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s