Macaroane cu branza la cuptor

Mac and cheese photo

Americanii le spun “Mac&Cheese” si le considera mancare de alint…

4 portii

450 gr paste (macaroane/penne)
450 gr. cascaval
250 gr. branza de vaci
300 gr smantana
50 gr de parmezan ras
2 linguri de pesmet
30 gr unt rece
Sare, piper

Am cautat mai multe variante ale acestei retete. Marea majoritate sunt cu sos bechamel (din unt, faina si lapte). Am preferat insa sa o incerc pe aceasta care in loc de sos are branza de vaci si smantana.

Se fierb pastele al dente (de regula cu un minut mai putin decat indicatiile de pe ambalaj). Se strecoara si se amesteca cu branza de vaci, smantana, 2/3 din cantitatea de cascaval si se asezoneaza. Intr-un vas termorezistent se toarna jumatate din cantitatea de paste, se presara restul de cascaval si se completeaza cu cealalta jumatate de paste. Deasupra se presara o parte din parmezan, pesmetul si untul taiat feliute. Se da vasul la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca 25 de minute ( pana se formeaza o crusta). Cand sunt gata pastele, se impart pe farfurii si se presara restul de parmezan. Delicios !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s