Ghiveci calugaresc rapid

Ghiveci calugaresc rapid photo

Sunt convins ca multa lume gateste acest fel tipic pentru perioada de post. Daca insa nu doriti sau nu aveti timp sa munciti foarte mult dar va doriti un fel satios si sanatos iata cum puteti  economisi timp fara rabat de la calitate. 

4 portii

4 cartofi
2 cepe
O vanata mica
500 gr legume pentru supa (congelate)
2 linguri pasta de tomate
2 catei de usturoi
O mana de verdeata tocata
50 ml ulei
Sare piper

Ceapa se curata ,se toaca si se pune la calit intr-o cratita incapatoare. Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete. Dupa cca 5 minute se adauga vanata curatata si taiata cubulete, legumele congelate, 400 ml apa si se asezoneaza cu sare si piper. Se aduce ghiveciul la fierbere, se acopera cratita si se lasa la foc mic, scuturand cratita din cand in cand (ca la sarmale) pentru ca legumele sa nu se prinda de fund dar nici sa nu se sfarame. Dupa 20 de minute se adauga pasta de tomate si usturoiul si se pune cratita fara capac in cuptorul incins la 170 de grade pentru 30 de minute (sau pana cand zeama a scazut atata cat va doriti)
La servire se adauga verdeata tocata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s