Clafoutis cu caise

Clafoutis cu caise photo

Din nou un desert simplu si pufos. Aluatul este ceva intre cel de clatite si padispan. Si e gata cat ai zice …”clafoutis”!

150 gr de faina
4 oua
120 gr de zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
80 gr unt topit
150 ml lapte
100 ml smantana dulce
500 gr fructe (puteti folosi din compot)

Faina se amesteca cu zaharul si un praf de sare. Se adauga pe rand ouale, amestecand pana se omogenizeaza complet. Se incoporeaza untul. Apoi cu grija adaugati smantana si laptele, cate un pic, amestecand mereu. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu pesmet (daca aveti o forma de silicon nu mai e nevoie de unt si pesmet). Se inglobeaza fructele (se pot folosi cu mare succes cirese, capsuni sau orice alt fruct de sezon cu conditia sa nu fie tari – ca merele sau perele crude). Se da vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 25 – 30 de minute. Ca sa vedeti cand s-a copt faceti testul scobitorii. Aceasta trebuie sa iasa curata daca o infigeti in aluat.

Advertisements

One thought on “Clafoutis cu caise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s