Mousse de ciocolata cu fructe

mousse cu fructe photo

Cine nu are pofta de dulce din cand in cand? Mostenesc o colectie consistenta de deserturi savuroase dar evit sa ma las ademenit in capcana pregatirii lor in principal pentru a pastra “normoponderabilitatea” mea si a celor din jur. …Cateodata insa ispita e prea puternica, asa ca am adunat cateva idei de dulciuri simple care va vor da o stare de fericire si satisfactie.

4 – 6 portii
250 gr ciocolata (neagra, sau cu lapte dupa preferinte)
150 gr fructe de padure (pastrati 6 intregi pentru ornat)
3 oua separate
O lingurita de coniac (sau lichior de fructe de padure, afinata)
50 ml smanata lichida (32%)
200ml smantana pentru frisca
3 linguri de zahar

Fructele de padure se pun intr-o craticioara cu 2 linguri de zahar la foc mic. Dupa ce incep sa fiarba se mai lasa 2 – 3 minute sa isi lase zeama si se pun deoparte.

Ciocolata se pune la topit intr-un vas pe bain-marie. Cand este topita se lasa la racorit.

Se incorporeaza smantana lichida si galbenusurile batute cu lingurita de coniac. Se adauga albusurile batute spuma tare si se toarna peste sosul de fructe de padure repartizat in 4 – 6 cupe (depinde cat de mari doriti sa fie portiile de desert) . Se da la rece minimum o ora.

La servire se pune frisca batuta cu o lingura de zahar si cate un fruct de decor.

Eu aici am folosit mure dar puteti folosi orice fruct (chiar si fructe din compot) sau cirese, capsuni, etc.(daca e sezon)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s