Papricas de pui

La noi in Ardeal, la tara acest fel de mancare e nelipsit de la mesele cu oaspeti. L-am recompus mai dietetic pentru a savura nostalgii din copilarie… 

4 portii 

2 piepti de pui fara piele si os, taiati cubulete
O ceapa medie tocata
300 ml supa de pui
2 linguri de ulei
1-2 linguri de faina
150 ml lapte 1,5% grasime
100 ml lapte de cocos
100 ml smantana fermentata
O legatura de patrunjel proaspat tocat
Sare, piper, boia

Pieptul de pui se asezoneaza cu sare , piper si boia, si se pune la prajit in 2 linguri de ulei cca 2 – 3 minute. Se adauga ceapa. Se lasa la sotat inca 2 minute. Se adauga supa si se lasa sa clocoteasca cca 10 minute. Intre timp se desface faina in lapte (pana nu mai are cocoloase). Se da focul mic si se adauga la mancare. Se lasa sa dea 2 – 3 clocote, se adauga laptele de cocos si se asezoneaza dupa gust. Se stinge focul si se adauga smantana si patrunjelul. Merge minunat alaturi de mamaliga sau paste simple presarate cu parmezan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s