Burgeri de conopida

O conopida potrivita
2 oua
100 gr branza tare rasa
Un catel de usturoi ras
Sare, piper, oregano
O mana de cozi de ceapa verde tocate
2 linguri de ulei 

Conopida se spala, se desface in buchetele si se lasa la scurs. Se da pe razatoarea mare. Intr-un bol se amesteca cu ½ lingurita de sare si se lasa 20 de minute. Apoi se rastoarna pe un servet curat. Servetul se strange (ca un sac care se inchide la gura) si se rasuceste pana cand se scurge toata umezeala din conopida. Se rastoarna conopida inapoi in bol si se amesteca apoi cu 2 linguri de ulei de masline, cele 2 oua, branza tare rasa, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de piper, o lingurita de oregano uscat, cozile de ceapa si usturoiul pisat. Din acest amestec se fac burgeri care se pun intr-o tava, pe hartie de copt si se aplatizeaza sub forma unor cercuri cu grosimea de ½  cm. Se da tava la cuptorul incins la 200 de grade, pentru cca 35 de minute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s