Tagliatelle Alfredo cu broccoli si pui

Sosul Alfredo este foarte potrivit pentru orice forma de paste pentru ca are in compozitie smantana si combinatia acestora este deosebit de placuta. 

2 portii 

250 gr tagliatelle
200 ml smantana lichida
200 gr broccoli rupt in buchetele
200 gr piept de pui
50 gr de parmezan ras
Un catel de usturoi
O mana de patrunjel tocat
Sare, piper, boia
Ulei de masline

Broccoli se spala se rupe in buchetele si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.  Dupa cca 6 minute se scoate si se lasa la scurs. Intr-o tigaie adanca se pune la calit, in ulei de masline puiul (taiat cubulete si asezonat cu sare, piper si boia). Dupa cateva minute se adauga usturoiul tocat, broccoli, smantana lichida si jumatate din cantitatea de parmezan. Se aduce la punctul de fierbere si se incorporeaza pastele (fierte in prealabil in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet). Pentru un sos cremos se adauga putin din apa in care au fiert pastele si se amesteca pana la omogenizare. Se imparte pe farfurii, se rade parmezan deasupra si se presara patrunjel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s