Tocana ungureasca de ciuperci cu marar

O sa va intrebati de ce ungureasca? Conationalii nostrii au acest obicei de a ingrosa mancarea la sfarsit cu un amestec de lapte cu faina. …mai dietetic decat rantasul sau sosul béchamel.

4 portii

2 linguri de unt
2 cepe maruntite
500 gr. ciuperci champion
O cana de lapte
50 gr telemea rasa
2 linguri de marar
O lingura de paprika
O lingura de sos de soia
O cana de supa de legume
2 linguri de faina
100 ml iaurt gras (sau smantana)
O lingura de zeama de lamaie
Sare, piper
O mana de patrunjel tocat (optional

Se topeste untul la foc moderat si se adauga ceapa. Dupa cca 5 minute se adauga si ciupercile. Se mai lasa 5 minute. Se adauga supa, sosul de soia, mararul, paprika si se condimenteaza. Se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic cca 15 minute. Se amesteca laptele cu faina, se omogenizeaza in tocana si se mai lasa 15 minute amestecand din cand in cand. La final se ia de pe foc, se adauga zeama de lamie, telemeaua si iaurtul si se amesteca bine. La servire se presara patrunjel tocat (optional).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s