Somon pe pat de fenicul

2 portii

500 gr. file de somon
100 ml smantana lichida
Un fenicul mediu
2 buc ceapa verde
20 gr.unt
50 ml vin alb
Seminte de fenicul
O lingurita de mustar
Sare, piper

Pestele se curata de piele si oase, se asezoneaza cu sare, piper si seminte de fenicul si se pune intr-o tigaie nonaderenta tip gratar pentru aragaz, cu untul la prajit. Se lasa cateva minute pe fiecare parte. Intr-un vas termorezistent se amesteca feniculul (frunzulitele puse deoparte, taiat in doua, bulbul scos si apoi feliat julien) cu ceapa verde. Se adauga smantana, mustarul, vinul, se amesteca si se asezoneaza dupa gust. Se acopera apoi vasul si se pune la cuptor (180 de grade) pentru cca 25 de minute. Se presara pestele cu frunzulite de fenicul, si se serveste pe patul de fenicul alaturi de garnitura preferata…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s