Aperitive cu branza si legume

Am avut bucuria sa pregatesc cateva platouri cu aperitive pentru o onomastica vesela si alaturi de unele retete pe care la gasiti deja pe blog cum ar fi checul cu ciuperci, rulada de legume cu branza sau rulourile de bacon umplute am mai adaugat cateva din care azi vreau sa va impartasesc doua. Sunt aperitive foarte simplu de facut, foarte gustoase si de mare efect.

8 portii

Rulouri de zuchini cu legume

3 zuchini
Un morcov
O gulie
3 ardei colorati (rosu, verde,galben)
Pasta de masline – tapenade
O lingura de crema de branza

Mini bilute de branza cu 3 topinguri

400 gr branza de vaci
100 gr branza telemea
100 gr branza albastra
1 – 2 linguri de smantana
O legatura de cepsoara tocata
50 gr seminte de floarea soarelui
50 gr merisoare deshidratate

Pentru prima reteta se spala si se curata legumele. Morcovul, gulia si ardeii se taie bastonase scurte, zuchini se taie in felii subtiri (cu curatatorul de legume – ca in reteta de salata de zuchini cu seminte si parmezan). Pasta de masline ( reteta o gasiti aici) se amesteca cu crema de branza. Se intinde apoi in strat subtire pe fiecare felie de zuchini, se pun cate 3 – 4 fire de legume, se ruleaza si se prind in scobitori.
A doua reteta este o pasta din cele 3 feluri de branza si smantana (nu puneti multa , pasta trebuie sa ramana ferma) din care se ruleaza bilute. Acestea se dau prin 1. Cepsoara (chives) tocata marunt, 2. Seminte de floarea soarelui (sau nuci,alune,migdale,….) un pic prajite si maruntite in robot si 3. Merisor maruntit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s