Piept de pui in stil calabrez

3 portii

3 piepti de pui fara piele si os
100 gr mozarella
250 gr rosii cherry
30 gr parmezan
75 ml vin alb
2 catei de usturoi
O lingura de ulei
Sare, piper
O mana de cimbru proaspat

Pieptul de pui se asezoneaza cu sare si piper si se pune la prajit in ulei, intr-o tigaie incapatoare, cca 3 – 4 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se adauga rosiile taiate in jumatati si usturoiul pisat. Dupa 1 minut se adauga vinul si se razuieste fundul tigaii cu o spatula de lemn (pentru a desprinde toate bucatelele caramelizate). Se adauga parmezanul ras, o parte din verdeata si se amesteca cu grija. Apoi se pun pe fiecare piept de pui felii de mozarella. Se da tigaia la cuptorul incins la 200 de grade pentru 10 – 15 minute. La servire se presara restul de verdeata. E bun bun cu niste piure, orez sau paste. Si sa aveti niste pita la indemana pentru intins in sos….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s