Turtite din conopida

Un deliciu simplu si la indemana. 

4 portii

O conopida curatata si rupta in buchetele (cca 500 gr)
3 oua
2 linguri de faina
O ceapa tocata marunt
O lingura de herbs de provence
O mana de patrunjel tocat
Sare, piper
Ulei

Conopida se mixeaza pana devine ca boabele de orez.( O puteti lasa si in bucatele mai marisoare). Se amesteca apoi cu ouale, faina, ceapa si patrunjelul si se asezoneaza cu sare piper si ierburi. Se incing cam 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se ia cu o lingura din amestecul de conopida si se pune cu grija in uleiul incins, aplatizand usor amestecul pana la obtinerea formei unor burgeri. Se lasa sa se friga cam 2 – 3 minute pe o parte si se intorc turtitele cu o spatula. Se scot apoi pe servet de hartie la scurs excesul de ulei.
Pentru servire eu am pus intr-o tava de cuptor cate 2 turtite cladite cu un strat de branza cremoasa intre ele. Le-am lasat la cuptor (foc mediu) cca 10 minute sa se topeasca branza. Ca topping puteti folosi o salsa de rosii cu busuioc. Raiul vegetarienilor…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s