Mamaliga Bolognese

Au italienii un sos cu carne tocata denumit Ragu, care in combinatie cu paste dau celebra denumire de Bolognese. Sosul in sine insa merge foarte bine si cu paine proaspata sau mamaliga. 

4 portii

1 l apa
O cana de 250 ml cu faina de malai
O ceapa
Un morcov
O tija de telina (sau o bucata de radacina)
500 gr carne tocata
O cana cu supa
2 linguri de pasta de tomate
200 ml suc de rosii
Sare, piper, foi de dafin
Ulei

Se fierbe apa cu putina sare si se toarna faina de malai in ploaie amestecand continuu. Se fierbe la foc mic, amestecand pana se desprinde de pe marginile oalei. Daca a iesit prea groasa se poate subtia cu putin lapte sau apa. Legumele se curata si se toaca cubulete. Se pun la calit in putin ulei si se lasa cateva minute. Se adauga carnea tocata (poate fi vita, porc, pui, miel, amestec…) si se caleste impreuna cu legumele pana isi schimba culoarea. Se adauga supa, pasta de rosii, sucul de rosii, foile de dafin si se asezoneaza. Se lasa la foc mic cca 2 ore, pana cand toata compozitia ia aspectul unui sos. Se serveste cu mamaliga. Puteti alatura si o salata verde, proaspata…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s