Focaccia cu ierburi si parmezan

Cui nu ii place o paine gustoasa abia scoasa din cuptor? Iar una din cele mai simple variante pentru a va satisface aceasta pofta e o focaccia. …si o puteti asocia cu diverse topinguri, sosuri, ce va place…

400 gr faina alba (sau puteti pune o parte integrala dar va creste mai putin)
100 gr gris
1/3 lingura de sare
1/2 de lingura zahar
300 ml apa calduta
Un plic de drojdie (7 gr)
30 gr parmezan ras
Doua maini de verdeata tocata
Ulei de masline

Se pun faina, grisul si sarea intr-un bol incapator. La mijloc se face o groapa in care se toarna amestecul de apa calduta cu zahar si drojdie (dupa ce a stat cateva minute – cat sa inceapa sa faca mici bule). Se adauga verdeata tocata si se omogenizeaza aluatul usor cu furculita pana cand incepe sa se lege, apoi se scoate pe o tabla pudrata cu faina si se framanta (cca 5 minute) pana devine elastic. Se pune intr-un alt bol (uns cu putin ulei) se acopera cu un stergar si se lasa cca 30 de minute. Apoi se intinde intr-o tava pe hartie de copt, se preseaza cu degetele, se presara cu putina sare de mare, parmezan si ulei de masline. Se mai lasa 20 de minute si se baga in cuptorul incins la 220 grade pentru cca 20 de minute (pana devine rumena si un pic crocanta la exterior ).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s