Spaghetti din dovlecei cu sos alb

2 portii:

2 dovlecei/zuchini medii (cat mai drepti)
100 ml smantana lichida
100 gr parmezan (sau pecorino)
100 ml supa de legume
Un cub de unt
2 catei de usturoi
O lingurita de faina
O legatura de patrunjel tocat
Sare,piper

Dovleceii/Zuchini se spala si se taie in fasii subtiri (sau se dau pe razatoarea mare). Se pun apoi intr-o strecuratoare, se sareaza, se amesteca si se lasa la scurs. Intr-o tigaie incapatoare se pune untul la topit, se adauga usturoiul pisat si se amesteca cca 1 minut la foc mic. Se adauga apoi faina, se asezoneaza si se amesteca pentru omogenizare, apoi se adauga supa si se lasa sa dea in clocot amestecand continuu. Se ia vasul de pe foc, se incorporeaza smantana, parmezanul  si patrunjelul. Se pune inapoi vasul pe focul foarte mic si se amesteca in sos fasiile de dovlecel/zuchini. Se serveste imediat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s