Supa de dovlecei

3 -4 portii

1 dovlecel/zuchini mediu
1 morcov
O ceapa
O bucatica de telina
O lingurita de pasta de rosii
Sare, piper, cimbru uscat
2 linguri de smantana
Un ou
2 linguri de marar tocat
Zeama de la o lamaie
O lingura de ulei

Se curata legumele si se toaca. Se pun la calit cateva minute, mai intai ceapa, apoi morcovul si telina si la urma dovlecelul. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru. Se adauga pasta de rosii si un litru de apa. Se acopera si se lasa la fiert cca 15 minute. Se adauga zeama de lamaie si se asezoneaza dupa gust. Intre timp se amesteca smantana cu oul batut si se lungeste cu 2 – 3 linguri de supa. Cand legumele sunt fierte se da focul la minimum si se toarna amestecand continuu oul cu smantana. Se mai lasa sa dea doua clocote si se adauga mararul tocat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s