Conopida la grill

O mancare completa si somptuoasa.

2 portii
O conopida curatata de frunze si taiata in 2
100 ml supa de legume
2 rosii coapte
Un catel de usturoi tocat
Un borcan de iaurt
Condimente uscate (cimbru, oregano, susan)
O lingurita de faina (de preferinta de migdale)
Sare, piper, zahar
Fulgi de ardei iute
O lingurita de seminte de chimion
Coaja si zeama de la o lamaie
Ulei de masline

Conopida se pune (cu partea taiata in jos) intr-o tava pe hartie de copt. Se stropeste cu supa si o lingura de ulei de masline, se asezoneaza cu sare, un praf de zahar si fulgi de ardei iute si se acopera cu folie. Se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 de minute. Intre timp se fac sosurile. Rosiile impreuna cu catelul de usturoi, chimionul, o lingura de ulei, sare si piper se mixeaza pana la omogenizare. La fel si iaurtul cu un pic de ulei, sare si piper, condimentele uscate si o lingura de zeama de lamaie.
Conopida gatita se scoate din tava, se unge cu un amestec din 2 linguri de ulei de masline, coaja de lamaie si o lingurita de faina (de preferinta de migdale) si se baga in cuptorul incis la maximum (functia grill). Se coace 5 – 7 minute (intorcand-o la nevoie).
Se serveste pe un pat de iaurt si stropita cu sos de rosii, seminte maruntite si ceva verdeata (optional). Eu am ras si niste parmezan (pentru fanele din familie)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s