Rilletes de rata

Mai demult, bunicii nostri obisnuiau sa conserve carnea in borcane cu untura. Nici francezii nu procedau altfel in vremurile cand nu existau frigidere sau alte metode de conservare. Acest preparat poarta denumirea de rilletes si daca traditional se facea cu carne de porc, acum prin aceeasi metoda se pun la borcan si alte tipuri de carne.

2 buc piept de rata (cca 500 gr)
O jumatate de portocala
2 legaturi de verdeata (eu am pus rozmarin, cimbru si salvie)
4 catei de usturoi
2 foi de dafin
100 ml vin alb
O lingura de untura de rata
Sare, piper

Se pun intr-o tava pieptii de rata asezonati cu sare si piper, verdeata, usturoiul, portocala felii si vinul alb. Se acopera cu folie si se da tava la cuptorul incins (sub mediu – 170 de grade) pentru 2 ore. Apoi se lasa sa se racoreasca, se scoate carnea si se marunteste cu 2 furculite. Se amesteca cu usturoiul copt, 2 linguri din grasimea din tava si se asezoneaza dupa gust. Se pune intr-un borcan la rece. (Daca vreti sa o pastrati mai mult timp topiti untura si umpleti borcanul pana face un strat de cca ½ cm deasupra carnii)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s