Oua ochiuri cu iaurt si salvie

2 portii

125 gr rucola
125 gr spanac baby
2 oua
150 gr iaurt
30 gr unt
2 linguri de ulei de masline
Un catel de usturoi
Sare, piper, boia
12 frunze de salvie maruntite

Verdeata se toaca grosier si se pune la sotat in  2 linguri de ulei de masline pentru 4 – 5 minute (pana s-a inmuiat si a scazut apa din ea). Se asezoneaza cu sare si piper si se intinde pe fundul unui vas termorezistent. In mijloc se face o adancitura in care se sparge un ou. Se da vasul la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15 minute. Intre timp se amesteca iaurtul cu usturoiul ras, sare, si piper. Se da deoparte. Se topeste untul intr-o craticioara, se asezoneaza cu sare, piper si boia si se pun frunzele de salvie. Se lasa cateva secunde apoi se ia de pe foc. Cand oul s-a inchegat se scoate amestecul din cuptor, se pune deasupra o lingura buna de sos de iaurt si se picura amestecul de unt cu salvie. Simplu, sanatos, bun….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s