Tort buturuga

Am avut un eveniment in familie. Asa ca m-am inhamat la un tort mai complex pentru ca de el ne leaga amintiri dragi.

Blat:
6 ouă
6 linguri de zahăr pudra
O lingura de făină albă
120 gr nuca macinata

Crema:
250 grame unt
100 gr nuci taiate marunt
4 oua
250 grame zahăr
3 linguri de cacao

Pentru blat se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pana cand (daca ridicati lingura) compozitia se intinde ca o panglica. Se adauga faina, nucile si albusurile batute spuma.
Nucile taiate marunt se amesteca in 100 gr zahar caramelizat pana se acopera bine apoi se varsa pe o scandura uda (sau intr-o tava unsa cu putin ulei). Se lasa la racit apoi se marunteste toata compozitia cu cutitul.
Baza celor doua creme se face amestecand energic 150 de grame de zahar cu 4 oua intregi, la bain marie, pana se obtine o compozitie de consistenta unui sos. Se ia apoi de pe foc si se amesteca putin cate putin cu 250 gr de unt frecat spuma. Jumatate din crema astfel obtinuta se amesteca cu nucile caramelizate, cealalta cu 3 linguri de cacao.
Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (cca 15 minute la 180 de grade, pana cand daca e atins deasupra nu mai lipeste). Dupa ce s-a racorit se ruleaza (cu ajutorul hartiei de copt), se inveleste intr-un stergar si se pastreaza asa pana la umplere.
Se intinde crema cu nuci pe toata suprafata blatului, se ruleaza, o parte mai mica din rulada se taie si se pune in diagonala lipita de partea principala. Se acopera cu crema de cacao si se orneaza.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s