Ciuperci umplute pane

2 portii

12 ciuperci champinion medii (doar palaria)
240 gr naut in conserva
O lingura de tahini (pasta de susan)
100 gr rosii uscate
O legatura de ceapa verde (coditele doar)
Sucul de la ¼ de lamaie
2 oua
100 gr faina
200 gr pesmet
Sare, piper, chimion macinat
O mana de frunze de busuioc tocate
Ulei de masline

Din naut, tahini, zeama de lamaie, o lingura de ulei, sare, piper si chimion se mixeaza o pasta (hummus) care se amesteca apoi cu ceapa, rosiile maruntite si busuiocul tocat. Cu acest amestec se umplu palariile ciupercilor (spalate si zvantate in prealabil). Se dau ciupercile astfel umplute prin faina (amestecata cu sare si piper), ouale batute si pesmet (eu am folosit panko – se gaseste in supermarketuri – pentru ca are granulatie mai mare). Pentru un preparat mai dietetic se pun ciupercile intr-o tava (pe hartie de copt) si se dau la cuptorul incis la maximum pentru 12 – 15 minute (pana se rumenesc frumos). Se pot frige si in baie de ulei si scoate pe un servet de hartie. Vor fi o cina usoara si gustoasa alaturi de o salata simpla (sau una de rosii cu mozarella). Pentru nevegetarieni in loc de pasta de naut se poate folosi pate de ficat…

 

Advertisements

One thought on “Ciuperci umplute pane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s