Turtite de broccoli

turtite-de-broccoli-photo

4 portii

O capatana de broccoli
Un cartof mediu
100 gr telemea
2 linguri de pesmet (nu foarte fin)
2 albusuri
2 linguri de chives (cepe verzi) tocate
½ lingurita de usturoi granulat
Sare, piper.

Cartoful se curata , se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert cca 2 minute se adauga broccoli , spalat si desfacut in buchetele. Se lasa sa mai fiarba cca 4 minute ( mie imi place sa ramana al dente) apoi legumele se strecoara si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. (Daca sunteti grabiti puteti sa le scurgeti presandu-le intr-un stergar curat). Legumele se mixeaza apoi impreuna cu celelalte ingrediente si se formeaza turtite de forma cilindrica. (Puteti sa le faceti linistiti si sub forma de chiftele). Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 220 grade (adica tarisor – aproape maxim – la cele cu gaz) pentru cca 20 de minute. (Eu le-am intors la jumatatea perioadei pentru o frumoasa culoare aurie ). Atat..!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s