Lasagna cu spanac si dovlecel

lasagna-cu-spanac-si-dovlecel-photo

4 portii 

Foi de lasagna
1 dovlecel mediu
400 gr. telemea
400 gr spanac (congelat)
2 linguri de smantana
O nuca de unt
Sare, piper
100 gr parmezan ras
O lingura de ulei
Oregano uscat

Iata si o varianta dietetica a multiubitei Lasagna cu spanac. Am folosit in locul sosului bechamel o crema de dovlecel, foarte gustoasa, care poate fi consumata si ca atare. Sunt mandru iar familia mea foarte multumita…
Dovlecelul se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare (doar cat sa il acopere). Cand e fiert (cca 8 minute) se ia de pe foc, se pasireaza (cel mai simplu cu mixerul de mana) si se repune pe focul dat mic. In el se pun 200 gr . de telemea maruntita si smantana si se amesteca pana se obtine o crema omogena. Se ia de pe foc si se incorporeaza jumatate din cantitatea de parmezan ras. Spanacul se pune la calit in unt cu putina sare si piper si se amesteca pe foc mic pana e complet dezghetat. Se incorporeaza restul de telemea, se pudreaza cu oregano si se lasa la racorit. Intr-o tava de Jena (eu am uns-o cu putin unt) se pune un strat subtire de crema de dovlecel apoi foi de lasagna. Peste ele se intinde un strat de spanac, foi de lasagna si crema de dovlecel. Se repeta operatiunea. Peste ultimul strat de crema se rade restul de parmezan. Se da tava la cuptor (mediu – 180 de grade) pentru 25 de minute. Iami…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s