Cheesecake cu ciocolata (2)

cheesecake-cu-ciocolata-2-photo

Daca primul cheescake cu ciocolata de pe acest blog a fost inspirat de Gordon Ramsay acesta este o adaptare a unei retete a lui Adi Hadean. Poate veti spune ca poza nu e foarte reusita si asa e… Am intentionat sa ii fac poze dupa ce il incep dar nu am mai apucat. A fost atat de bun ca s-a terminat aproape instantaneu… Enjoy!

Ingrediente pentru formă cu diametrul de 25 cm):

Blat
Unt topit – 80 gr
Biscuiti digestivi – 100 gr
Biscuiti cu cacao – 100 gr

Umplutura
Mascarpone –250 gr
Branza de vaci – 200 gr
Zahar – 90 gr
200 ml smantana dulce
250 gr ciocolata (min 55%)

Toping
Sirop de fructe de padure
Afine (sau zmeura, mure, strugurei… la alegere)

Se amesteca untul topit cu biscuitii macinati si se preseaza pe fundul formei cu blatul detasabil, tapetata in prealabil cu hartie pergament. Se dau la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru 12 minute. Se scoata tava si se lasa la racorit. Ciocolata se topeste in smantana dulce la bain marie. Se lasa putin la racit. Pentru umplutura se mixeaza branza de vaci cu mascarpone si zahar pana la omogenizare. Apoi se incorporeaza ciocolata topita. Se tapeteaza peretii formei in care ati copt biscuitii cu folie alimentara (sau se ung cu putin unt) si se toarna in forma, peste biscuiti umplutura de branza cu ciocolata. Se niveleaza si se lasa la frigider cel putin 3 -4 ore apoi se scoate din forma si se orneaza cu topingul preferat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s