Friptura pe varza coapta incet

friptura-pe-varza-coapta-incet-photo

Un « slow cook » pentru mese relaxate. 

6 portii

1 kg de varza rosie
2 cepe
1 kg carne de porc (ceafa, spata sau pulpa)
Sare, piper,
2 foi de dafin
Cateva boabe de enibahar si cateva cuisoare
150 ml vin
Coaja si zeama de la o portocala
Un mar decojit si taiat felii
O lingura de mustar
O lingura de miere
O lingura de sos de soia
2 linguri de ulei

Bucata de carne se asezoneaza cu sare si piper. Se pune apoi intr-o tigaie neaderenta, cu o lingura de ulei la foc iute. Se tine cam 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se scoate si se lasa deoparte.
Varza se taie fideluta. Se sareaza si se lasa o jumatate de ora. Ceapa alba se toaca si se pune la calit in cealalta lingura de ulei intr-un vas  incapator (eu am folosti tajine-ul dar puteti folosi orice cratita). Dupa cca 2 minute se adauga varza si se amesteca bine.  Din mustar miere si sos de soia se face un amestec cu care se unge carnea pe toate partile apoi se pune in mijlocul vasului pe varza. Se adauga condimentele, coaja de portocala taiata felii, zeama de portocala si vinul, se acopera si se lasa 4 ore la foc mic (sau in cuptor la 160 de grade). In ultima jumatate de ora se adauga feliile de mar. Se poate servi cu smantana dupa gust. Simplu, aromat, gustos  …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s