Mini tarte aperitiv

mini-tarte-aperitiv-photo

Pentru 12 mini tarte

2 cepe rosii medii tocate fin
150 gr rosii cherry taiate in sferturi
75 gr masline fara samburi tocate
50 gr branza albastra taiata in bucatele
30 gr parmezan ras
6 oua
220 ml lapte (o cana)
O lingura de verdeata tocata
Sare, piper
O lingura de ulei de masline
(12 felii de prosciuto – optional)

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (mediu). Se ung 12 forme de briose cu unt (daca preferati varianta cu prosciuto atunci e suficient sa tapetati fiecare forma de briosa cu o felie de prosciuto). Ceapa se caleste in uleiul de masline cca 4 minute. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu rosiile, maslinele, branza si verdeata. Se imparte in mod egal in forme. Intr-o cana se mixeaza ouale cu laptele, se asezoneaza cu putina sare si piper si se toarna in forme peste umplutura. Se presara parmezan si se dau formele la cuptor pentru cca 20 de minute. Dupa ce s-a racit un pic se pot scoate cu grija din forme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s