Piept de curcan Wellington

piept-de-curcan-wellington-photo

Aceasta reteta este una de renume din domeniul artei culinare. Traditional se gateste cu muschi de vita acoperit de o pasta de ciuperci si pateu si invelit intr-o mantie de aluat fraged. Eu am adaptat de aceste sarbatori o reteta a lui Jamie Oliver care a inlocuit vita cu curcan dand astfel un aer festiv traditionalelor mese de sarbatori.

1 kg piept de curcan
500 gr ciuperci champignon
70 gr merisoare deshidratate
2 linguri de zahar
Un catel de usturoi
Un cub de unt
350 gr aluat fraged
Cimbru, rozmarin, patrunjel uscate
Sare, piper

Merisoarele se pun la foc mic cu zaharul, un praf de sare si putina apa. Se lasa la fiert pana cand lichidul scade si se ingroasa (cam ca o dulceata). Pieptul de curcan se cresteaza pe mijloc (asa incat sa ii formati un buzunar pe toata lungimea), se asezoneaza cu sare piper si ierburi pe toata suprafata si se umple cu sosul de merisoare. Apoi se inchide cu scobitori (sau se leaga cu ata alimentara), se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 60 de minute.
Intre timp, intr-un cub de unt se calesc ciupercile (maruntite in robot) cu catelul de usturoi tocat, sare, piper si ierburi (dupa gust). Se lasa la foc mic pana scade zeama (cca 5 – 6 minute) apoi se lasa la racit. Pe foaia de aluat se intinde un strat egal de ciuperci, apoi se pune pieptul de curcan si se ruleaza cat mai strans. (Va puteti ajuta de folie de plastic pentru asta). La aceasta etapa se poate lasa a frigider pana cu ceva vreme inainte de momentul mesei. Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins mediu (180 de grade) timp de cca 50 – 60 de minute. Pana cand creste egal si se rumeneste frumos. Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s