Terina de pui cu ierburi si fistic

terina-de-pui-cu-ierburi-si-fistic-photo

Terina se face traditional intr-un vas de lut (de unde si numele). Eu am obtinut un rezultat foarte multumitor si invelind-o in folie.

500 gr piept de pui dezosat si depielitat
1 ou
50 gr seminte de fistic (fara coaja)
2 linguri de verdeata (busuioc, rozmarin, patrunjel) tocata
Un catel de usturoi
O lingura de pesmet
O lingura de ulei vegetal
Sare, piper

Intr-un bol se amesteca carnea de pui tocata cu oul, verdeata, semintele si usturoiul tocata. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Compozitia astfel obtinuta se infasoara in folie de aluminiu unsa cu putin ulei si pudrata cu pesmet, se inchide la capete si se da la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca 45 de minute. (Daca doriti ca terina sa fia mai rumenita desfaceti folia in ultimul sfert de ora).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s