Chutney picant cu cocos si morcov

chutney-picant-cu-morcov-si-cocos-photo

Am adaptat acest Chutney dupa o reteta a lui Gordon Ramsay. Il puteti pastra la frigider si este foarte potrivit de cina alaturi de branza, mezel, legume sau paine cu unt… ce va place!

O l-ta seminte de chimion
O l-ta seminte de coriandru
O lg seminte de mustar
O l-ta praf de curry
1 ceapa rasa
2 catei de usturoi tocati
O lg de zahar
O l-ta pasta de rosii
2 ardei iuti mici intregi ( din borcan)
4 linguri de nuca de cocos
Un morcov ras
Un pliculet de pasta de lemongrass (Se gaseste la supermarketuri)
Sare
Ulei de masline

Se incing cca 2 linguri de ulei de masline intr-un vas. Se adauga semintele de chimion, coriandru, mustar si praful de curry. Se adauga cca o lingurita rasa de sarea si se amesteca timp de un minut. Se pun apoi ardei iuti intregi, ceapa rasa (sau tocata marunt) si se lasa la calit 2 minute. Urmeaza usturoiul, zaharul, pasta de rosii si pasta de lemongrass (puteti folosi si zeama de la o jumatate de lamaie, caz in care puneti si un cubulet de unt). Se amesteca (se adauga putina apa daca e prea uscata compozitia) si se lasa sa dea 2 clocote. Se pune apoi nuca de cocos si morcovul si se lasa la foc mic 5 minute. Par multe ingrediente dar preparatul se face foarte repede si va veti bucura de el multa vreme ca sa merite efortul…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s